Bill Gates: A kontent a marketing királya – a tartalommarketing reneszánsza

A tartalommarketing fontosabb, mint valaha. A marketing legfontosabb és leghatékonyabb közege a virtuális tér lett. Az online marketing, a tartalomgyártás, a marketingszövegírás nagyobb jelentősséggel bír, mint ahogy azt 10-15 éve el tudtuk képzelni. De mégis mi köze ennek Bill Gateshez?


The content is the king: Miről beszélt Bill Gates, és hogyan?

Bill Gates szavai egy zseni jóslataként robbantak be az internet világába. A Microsoft feje 1996 januárjában publikálta híres írását, melyben a marketing új irányát vázolta fel hihetetlen érzékkel. Azóta tudjuk, hogy igaza lett. De pontosan mit mondott Bill Gates, és hogyan?

Az internetben rejlő végtelen lehetőségek- igény a tartalomra

A néhány oldalas szöveg elején röviden felvázolja, hogy mekkora áttörést jelentett annak idején a televízió megjelenése, mely információt ad át és szórakoztat. Az internet szerepe ugyanez, ám a lehetőségek végtelenek. Hiszen mindenki szerephez juthat, akinek van egy modeme és egy PC-je.

Bill Gates kifejti, hogy egy cég sem elég kicsi ahhoz, hogy ne kapcsolódjon be ebbe a folyamatba.

Mert annyira gyorsan és hatékonyan fognak az emberek információhoz jutni az interneten keresztül, hogy ez a platform lesz a siker titka. A tudományos vagy épp szórakoztató magazinok lassan átköltöznek majd az internetre. De például az egész tudományos életet is forradalmasítja majd az internet.

A internet és az értékesítés

Bill Gates arra is felhívta a figyelmet, hogy a tartalom előállítói pénzt fognak kérni a szolgáltatásukért. Mert érték lesz. Mert az internetes hirdetésekkel nem csak az online, de az offline értékesítést is támogatni lehet.

A technológia felszabadít: kevesebb pénzből szélesebb körhöz ér majd el a mondanivalónk, az internet az ötletek és a tartalom piacává válik.

A szavak ereje a marketingben, avagy ezért van szükséged szövegíróra

Bill Gates szavai 20 év távlatában beigazolódni látszanak. Az internetes eladásra épült a marketing legújabb ága, az online marketing. De bármilyen jó termékünk is van, bármilyen jó hirdetéssel, a termékünket a tartalmas és igényes marketingszöveg fogja eladni.

Miért?

  • Ha Adwords kampánnyal hirdetsz: A figyelemfelkeltés, az ígéret-megoldás, a leírás, és végül a call to action, azaz a vásárlásra való ösztönzés is mind a jól és tudatosan összerakott szövegen keresztül valósulhat meg sikeresen-
  • Ha a SEO, azaz a keresőoptimalizálás módszerét választod, akkor a jól megírt szöveg a minden! A Google algoritmusa ugyanis egyrészt a kulcsszavakra koncentrál, melyeknek benne kell lenniük a hirdetésed szövegében, a megfelelő helyeken, de informatív és igényes tartalom ugyanennyire fontos, hiszen a Google keresőmotorja azt is figyeli, hogy mennyire értékelik relevánsnak az olvasók a szövegedet: az ott töltött idő függvényében.
  • Azonban nem csak Google-nek írunk, sőt! Megtiszteljük a látogatót az igényes és informatív tartalommal, mely nem csak a reklám lelke, de a bizalomé is.
  • Ugyanis napjaink online központú világában, a reklámok, hirdetések tömkelegében a vásárlóval, ügyféllel való bizalomépítés a leghatékonyabb, és persze a legemberségesebb stratégia.
  • Erre pedig kiváló eszköz például a blog. A szolgáltatás mellett informatív tartalommal ellátott, tanácsokat, valósan hatékony tippeket adó blog ugyanis nem csak az ügyféllel való kapcsolatot erősíti, hanem a kulcsszavak használatával a google figyelmét is felkeltheti.
  • A jó szövegnek rengeteg ismérve van. A marketingszövegíró feladata pedig ezek ismerete és alkalmazása.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s